Premijera filma „Južni vetar“ održana je i u bioskopu Doli Bel u Andrićgradu. Sve tri projekcijske sale bile su premale da prime one koji su željeli da pogledaju ovo filmsko ostvarenje.

Film, koji je izazvao veliku pažnju srpske javnosti, prati Petra Maraša, momka koji je svoju strast i talenat prema automobilima i brzoj vožnji mora da realizuje na drugačiji, kriminalan način, a ulogu tumači Miloš Biković, koji po prvi put u glumačkoj karijeri tumači lik negativca.

„Niko drugi do Miloša Avramovića nije imao hrabrosti da mi predloži drugačije. Nisam imao priliku da igram nešto drugačije, i ja sam mu zahvalan na tome što je imao smjelosti da krene tim putem, i drago mi je zbog toga“, ističe Biković.

Scenario, nastao iz pera Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića, inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi, beogradskim podzemljem devedesetih godina i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla, triler koji do sada nije viđen na ovim prostorima.

„Nekako su svi izbjegavali da obrađuju temu ulice, kriminala, tako da odrastajući u Beogradu devedesetih na ulicama, nekako se desilo da možemo spojiti dvije stvari koje volimo, žanr krimića i iskustvo koje nosimo iz tih godina“, naglašava Miloš Avramović, režiser filma.

Pored plejade iskusnih glumaca u filmu se pojavljuju i predstavnici novog „glumačkog talasa“.

„Film je bio zahtjevan na neki način, ali meni je drago što mi je povjerena ta ženska uloga, skoro jedina na filmu, i drago mi je da sam predstavnik te nježnije strane u jednom akcionom, i muškom filmu“, rekla je glumica Jovana Stojiljković.

Nakon Višegrada film „Južni vetar“ će biti prikazan i u drugim gradovima Srpske. Film je za sedam dana pogledalo više od 100.000 gledalaca.

RTRS / Foto: iskra.co

Slični članci