Doživite život jednog od najvećih vojskovođa i ratnika svih vremena u spektaklu Ridlija Skota sa oskarovcem Hoakinom Feniksom u glavnoj ulozi.

Sutra, 23. novembra, u bh. bioskope konačno stiže dugo očekivani istorijski spektakl o usponu i padu jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti – cara Napoleona Bonaparte. Neki smatraju državnim inovatorom i vojnim genijem, a drugi kontroverznim tiraninom i beskrupuloznim diktatorom, niko ne može poreći uticaj koji je Napoleon imao na modernu evropsku istoriju.

15. novembra film je imao svetsku premijeru u Parizu, francuskoj prestonici, gde je filmska ekipa konačno mogla da se pridruži promociji nakon uspešnog okončanja štrajka glumaca. Vanesa Kirbi, koja u filmu igra caricu Žozefinu, rekla je da je ulogu zasnovala na nekoliko različitih istorijskih prikaza neobične francuske aristokrate, a Hoakin Feniks je bio iznenađujuće tih i povučen, gotovo kao da još uvek ima lik Napoleona negde u svojoj podsvesti.

Dva dana kasnije, 17. novembra, Napoleon je imao međunarodnu premijeru u Londonu, gde su se Kirbiju i Feniksu pridružili neobični gost – Žan-Kristof, potomak Napoleonovog mlađeg brata, i njegova supruga Olimpija.

A 20. novembra film je imao gala premijeru u Madridu, gde su se pojavili pravi konjanici u odgovarajućim vojnim uniformama! Premijera filma održana je u Muzeju Prado, jednom od najbogatijih i najznačajnijih španskih muzeja umetnosti, u kome se nalazi i remek-delo slikara Fransiska Goje, koje prikazuje otpor Španaca napoleonskoj okupaciji 1808. godine.

Trejler filma prikazuje ambiciju i domet Ridlija Skota u režiji scena pobune, krunisanja i masovnih bitaka i daje još više uvida u nestabilnu, neobičnu ličnost čoveka koji je iz ničega postao Car. Film prati Napoleonov uspon do imperijalne moći kroz njegov turbulentan odnos sa njegovom voljenom caricom Žozefinom, vizionarske ratne pohode i okrutne taktike protiv političkih neprijatelja…

Iako već ima 85 godina, Fenomenalni Ridli Skot (Alien, Blade Runner, Thelma i Louise, Gladijator, Hanibal, Crni Jastreb, Američki gangster, Marsovac, Poslednji duel, predstojeći Gladijator 2) je režiser ovog film, a ko može biti bolji izbor za kontradiktornu i kontroverznu megalomansku ličnost od oskarovca Hoakina Feniksa (Car Komod iz Gladijatora, Znakovi, Šetajte po liniji, Ona, Džoker). Njegovu neprežaljenu najveću ljubav Džozefinu igra Vanesa Kirbi (filmske serije Nemoguća misija, Brzi i žestoki, serija Kruna).

Joaquin Phoenix and Vanessa Kirby – Napoleon World Premiere in Paris, November 14th , 2023.

Sutra, 23. novembra, u svim bh. bioskopima i bioskopima koje distribuira C2 film, dolazi zvanični predstavnik Soni studija za BiH, Napoleon, epski istorijski spektakl sa fenomenalnom filmskom ekipom i spektakularnim scenama bitaka, kojih ima isto toliko kao šestorica u filmu, od opsade Tulona 1793. .gde se dokazao oficir Napoleon do bitke kod Vaterloa 1815. gde je car Napoleon doživeo svoj konačni poraz. Požurite po karte i budite među prvima koji će pogledati najveći bioskopski spektakl ove godine!

Slični članci