Nagrađivani režiser James Cameron kaže kako će nadolazeći ‘Terminator’ reboot biti ‘nijansiraniji’ od njegovog originala iz 1984. godine.

“Mi razvijamo novi Terminator film. A svi Terminator filmovi su o umetnoj inteligenciji. Ali, rekao bi da gledamo na to drugačije nego kada sam napisao prvu priču, 1982,” izjavio je Cameron na pres konferenciji za dokumentarnu seriju iz šest dijelova James Cameron’s Story of Science Fiction.

“To je bio klasični ‘zla tehnologija, pametni zli kompjuter’. Ovih dana s druge strane – moraće biti puno nijansiranije.

Ovaj bez naziva ‘Terminator’ nastavak će biti prvi kojeg će nadgledati James Cameron, još od kada je režirao, napisao i režirao ‘The Terminator’ i njegov nastavak “Terminator 2: Judgment Day.” Cameron je izabrao redatelja “Deadpool” Millera za redatelja nadolazećeg filma, u kojem će se zvijezde Arnold Schwarzenegger i Linda Hamilton vratiti u franšizu kao T-800 i Sarah Connor. Radnja filma se još drži u tajnosti, ali ono što znamo je da će film biti direktni nastavak ‘T2’, preskačući tri nastavka kao da ih nikada nije ni bilo.

Gabriel Luna, Natalia Reyes i Diego Bonita se takođe pridružuju ekipi. “Blade Runner 2049” zvijezda Mackenzie Davis je najavljen kao dio glumačke ekipe početkom marta.

Paramount je objavio datum izlaska filma, a on je 22. novembar 2019 godine.

Slični članci