Opis Filma

Priča o češkoj ikoni i nepobedivom vojskovođi iz petnaestog veka Janu Žižki, koji je porazio vojske Teutonskog reda i Svetog Rimskog Carstva.

Inspirisan istinitom pričom o Jan Žižki, jednom od najvećih ratnika u istoriji. Nakon smrti svog vladajućeg cara, Sveto rimsko carstvo se strmoglavilo u haos dok se zavađena braća češki kralj Vaclav i ugarski kralj Sigismund bore za kontrolu nad praznim prestoljem. Odvažnog i pravednog vođu plaćenika Jan Žižku unajmi lord Boreš da otme zaručnicu moćnog lorda Rozenberga, ledi Ketrin, kako bi sprečio Rozenbergov uspon na vlast zajedno sa korumpiranim kraljem Sigismundom.

Jan veruje da su kraljevi desna ruka Boga i da ih treba poštovati i pokoravati se, bez obzira na sve. Dok je Ketrin uhvaćena u opasnu političku igru ​​između monarha, Jan se zaljubljuje u njen snažan duh i posvećenost spasavanju naroda. U hrabrom pokušaju da je oslobodi, on uzvraća s pobunjeničkom vojskom u borbi protiv korupcije, pohlepe i izdaje među onima koji se hvataju za vlast. Jan sada shvata da će sudbinu Carstva odlučiti njegova ljubav prema Lady Katherine i da njegova sudbina ne leži u rukama kraljeva, već u rukama njegovog vlastitog naroda.

Trejler i Slike

1trejler

Termini prikazivanja: