Opis Filma

Ne izgovaraj njegovo ime.

Ove jeseni, dobitnik Oskara, Jordan Peele, oslobodiće potpuno osveženu urbanu legendu koja ledi krv u žilama, kojom su vas stariji prijatelji ili rođaci sigurno plašili pred spavanje: Kendimen. Mlada rediteljka u usponu, Nia DaCosta, režira ovu savremenu reinkarnaciju kultnog klasika.

Dokle god doseže sećanje meštana, mirno čikaško naselje teroriše priča o duhu ubici koji umesto ruke ima kuku, a koga vrlo lako mogu prizvati oni koji su dovoljno smeli da pet puta za redom, gledajući se u ogledalo, ponove njegovo ime. Sada, deceniju pošto su kule u naselju srušene, vizuelni umetnik Anthony McCoy i njegova djevojka, direktorka galerije, Brianna Cartwright, useljavaju se u luksuzni stan, preuređen do neprepoznatljivosti. Anthony će otkriti zastrašujuću, istinitu priču koja stoji iza Kendimena.

Nestrpljiv da održi svoj umetnički status u čikaškim krugovima, on počinje da istražuje jezive detalje i ne sluteći otvara vrata u prošlost, raskrinkava vlastiti um i pokreće nezaustavljiv talas nasilja koji ga sudara sa tokom vlastite sudbine…

Trejler i Slike

1trejler

Termini prikazivanja: