• Oktobar 23, 1976
  • Vancouver, British Columbia, Canada
  • Male

Ryan Reynolds

Biografija

Rajan Renolds (engl. Ryan Reynolds) je kanadski glumac rođen 23. oktobra 1976. u Vankuveru (Kanada). Za ulogu u filmu „Živ zakopan“ nominovan je za nagradu Goja za najboljeg glumca. Filmom „Veridba“ sa Sandrom Bulok stekao je veliku popularnost pa je glumački par nominovan za MTV nagrada u nekoliko kategorija. Do 2010. bio je u vezi sa Skarlet Džohanson.

Renolds je rođen u Vankuveru u Britanskoj Kolumbiji sin majke Tammy, prodavačice, i oca Jima Reynoldsa, radnika u prehrambenoj industrij i bivšeg poluprofesionalni bokser. Najmlađi od četvorice braće. Reinolds je diplomirao srednju školu Kitsilano u Vankuveru 1994. godine. Takođe je išao na Kvantlen univerzitetski koledž u Richmondu, Britanska Kolumbija, ali je ubrzo napustio školu.

Renolds je karijeru započeo u seriji Hillside gdje je tumačio ulogu Billyja Simpsona između 1991. i 1993. godine, no bez zapaženog uspjeha. Nakon toga, igrao je manje uloge u filmu Serving in Silence: The Margarethe Cammermeyer Story i CBS-ovom uratku In Cold Blood.

1998. dobija ulogu studenta medicine Michaela „Berga“ Bergena u seriji Two Guys and a Girl. Iako serija nije imala veliki uspeh, odobrena je druga sezona, a na seriji počinje raditi novi scenarist, Kevin Abbott, koji je prethodno radio na humorističnoj seriji Roseanne. Serija dobija manji uspeh, ali dovoljan da Rajan bude zapažen u svetu glume.

Godine 2001. dobija ulogu Quigleya u filmu Finder’s Fee, zatim tumači Van Wildera u filmu Van Wilder, nakon čega sledi uloga Kevina u kanadskome filmu Foolproof. Svetski uspeh postiže ulogom Hannibala Kinga u filmu Blade: Trojstvo i Georgea Lutza u MGM-ovom remakeu horora The Amityville Horor iz 1979. godine. Za ove dve uloge Rejnolds je morao proći kroz težak fizički trening.

Reynolds se venčao za glumicu Scarlett Johansson, ali se od nje razveo 2011. Godine 2012. se venčao za glumicu Blake Lively.

Rejnolds je navijač Green Bay Packersa i obožava motore, a vlasnik je dva; preuređenog 2005 Harley Davidson Springer Softail, i 2005 Confederatea.

Filmografija

Ime Filma Datum Premijere
POKEMON DETEKTIV PIKACHU 23. May 2019.
DEADPOOL 2 17. May 2018.