• April 23, 1977
  • West Newbury, Massachusetts, USA
  • Male

John Cena

Biografija

Džon Feliks Entoni Sina (engl. John Felix Anthony Cena; 23. aprila 1977) je američki profesionalni rvač, reper i glumac. On trenutno radi za World Wrestling Entertainment. On je bio najduži WWE šampion sa 380 dana, pre nego što mu je oduzeta zbog povrede koju je prouzrokovao Rendi Orton. Takođe je bio tri puta šampion Sjedinjenih Američkih Država i četri puta šampion u timskoj kategoriji.

Pre nego što je postao WWE Super star, Sina je trenirao u rvačkom kampu u Ohaju gde je osvajao sve titule.

Osim profesionalnog rvanja Sina je izdao album You Can’t See Me koji se je našao na 15. mestu američke top 200 liste. Odigrao je glavnu ulogu u američkom akcionom filmu Marinac (2006), 12 rundi (2009), kao i Legendary (2010), Daddy’s Home (2017) i Blocker (2018). Takođe se pojavljivao i u nekim šou emisijama.

Diplomirao je na Cushing akademiji i pohađao Springfild koledž gde je diplomirao 1998. u oblasti psihologije. Na koledžu je bio u fudbalskom timu i na dresu je nosio broj 54 koji se i danas nalazi na njegovim WWE proizvodima. Nakon zavrsenog koledža započeo je karijeru bodibildera, a takođe je radio i kao šofer u kompaniji limuzina.

Sina je rvanje počeo da trenira 2000. godine na Ultimate University u Kaliforniji koji je deo Ultimate Pro Wrestling. Na Diskaveri kanalu u programu Škola rvanja zabeležena su njegova oponašanja robota poznata kao The Prototype. Dok je bio član UPW držao je titulu šampiona jedva mesec dana u aprilu 2000. WWF premestila ga je 2001. godine u OVW (Ohio Valley Wrestling) nudeći mu razvojni ugovor. Tamo je rvao kao The Prototype i Mr. P i držao je šampionski pojas tri meseca i bio Tag Team šampion sa Rikom Konstantinom dva meseca.

Filmografija

Ime Filma Datum Premijere
ARGYLLE: Super špijun 8. February 2024.
ODRED OTPISANIH: NOVA MISIJA 5. August 2021.
NEĆE MOĆI OVE NOĆI 19. April 2018.