• 2. septembar 1961
  • Mexico City, Distrito Federal, Mexico
  • Male

Eugenio Derbez

Biografija

Eugenio Gonzalez Derbez (rođen 2. septembra 1961.) je meksički glumac, komičar, scenarist, pisac, preduzetnik, producent i reditelj. Godine 2014 ga je Varieti prepoznala kao najuticajnijeg španskog muškarca u industriji zabave. [1]

Eugenio Derbez je jedna od najuticajnijih kreativnih snaga u Latinskoj Americi i jedan je od najpoznatijih glumaca među španskom populacijom u SAD

Njegov filmski igrani film “ Nije uključen“ , koji je režirao i glumio, postao je najuspešniji film na španskom jeziku ikada u SAD-u i širom svijeta, i razbio je brojne zabilješke o kockama, zarađujući više od 100 miliona dolara širom svijeta.

Zajedno sa Gusom Rodriguezom , Eugenio je zvezda, pisac, režiser, producent i kreator neke od najpopularnijih španskih TV emisija svih vremena, uključujući Al Derecho i Al Derbez , Derbez en cuando , KSHDRBZ , Vecinos i La familia P Luche.

Kao filmski glumac, Eugenio se pojavio u nizu uspešnih i kritički priznatih filmova uključujući ‘Sangre de mi Sangre’, koji je 2007. dobila nagradu Grand Juri na Sundanceu, indie smash hit ‘Under the Same Moon’ (‘La Misma’ Luna ‘), Adam Sandlera’ Jack and Jill ‘i’ Girl in Progress ‘sa Eva Mendes. Eugenio živi u Los Angelesu, gde je upravo otvorio svoju TV i kompaniju za produkciju filmova 3Pas Studios, koja ima ugovor sa Lionsgate-om i Pantelion Films-om, kao i prvi TV-ugovor sa NBC Universal-om.

Filmografija

Ime Filma Datum Premijere
DORA I IZGUBLJENI ZLATNI GRAD 26. September 2019.
KRCKO ORAŠČIĆ I ČETIRI KRALJEVSTVA 1. November 2018.
MOJ LAŽNI MUŽ 10. May 2018.